Tel:(+36) 70 940 25 90

Gy.i.k.

Munkát vállalni:

15 éves kortól szülői engedéllyel és iskolai tanszünetben

16 éves kortól szülői engedéllyel bármikor lehet

18 éves kor alatt tilos az éjszakai munkavégzés (este 22:00 és reggel 6:00 között) és a túlóra.

18 éves kortól bármikor és bármilyen műszakot vállalhatsz

A mindenkori minimálbért a diákoknak is meg kell kapniuk (2016-ban 639 Ft/óra)

  • Eredeti, érvényes, lepecsételt, nappali tagozatos iskolalátogatási igazolás és vagy az adott félévre/évre  matricával ellátott diákigazolvány (2016-tól már a tanulmányaikat szüneteltető nappali tagozatos hallgatók /PASSZÍV/ féléves Hallgatók is vállalhatnak diákmunkát – Felsőotatási Intézmény által kiállított Hallgató Jogviszony igazolással)
  • Személyi igazolvány, lakcímkártya
  • TAJ kártya
  • Adókártya
  • Bankszámlaszám
  • Diákigazolvány
  • 18 év alatt Szülői Hozzájáruló Nyilatkozat (formanyomtatvány)

Szakmai gyakorlati lehetőség!

Továbbá a diákmunka vállaláshoz nélkülözhetetlen, hogy kiváltsd a szövetkezet részjegyét, melynek értéke 1000 Ft. Természetesen kilépéskor ezt az összeget a KILÉPÉSI NYILATKOZAT nyomtatvány kitöltése után visszautaljuk.

Ne feledd! Ahhoz, hogy diákmunkát vállalhass nálunk, minden félévben/tanévben (attól függően, hogy közép- vagy felsőfokú oktatásban veszel részt) hozd be hozzánk az érvényes nappali tagozatos iskolalátogatási igazolásod. (I félév-március 31-ig érvényes  II. félév október 31-ig érvényes)

A bruttó béred után 15% személyi jövedelem adót kell fizetni. Így kiszámolhatod mennyi nettó bért kapsz a számládra. (bruttó bér x0,15=nettó bér)

Amennyiben akár csak 1 órát is dolgoztál a szövetkezetünkön keresztül, akkor köteles vagy a következő évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé adóbevallást készíteni. A bevallás elkészítéséhez szükséges adóigazolást (M30 nyomtatvány) tárgy év januárjában fogjuk küldeni.

A KILÉPÉSI NYILATKOZAT kitöltése után lehetséges az Iskolaszövetkezetünkkel a kapcsolatot megszüntetni.

Ha dolgoztál az adott hónapban (amikor szeretnél kilépni) akkor meg kell várnod amíg megérkezik a fizetésed és csak utána lehet elindítani a kilépést!

Szakmai gyakorlati lehetőség!

Load More